ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Δικαιολογητικά ίδρυσης-σύστασης Ι.Κ.Ε

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για ίδρυση – σύσταση Κεφαλαιουχικής εταιρίας είναι τα εξής:

 Καταστατικό 

Αυτό που χρειάζεται να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι στο ξεκίνημα της διαδικασίας ίδρυσης μίας ΙΚΕ είναι η σύνταξη του καταστατικού της. Το καταστατικό μπορεί να προκύπτει από απλό ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι από συμβολαιογραφικό έγγραφο. Το καταστατικό συντάσσει δικηγόρος, προσαρμόζοντας το ανάλογα στις ανάγκες τις υπό ίδρυσης εταιρίας ΙΚΕ (Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία).

Έγγραφα που προσκομίζονται στην Υπηρεσία Μίας Στάσης

1. Το σύμφωνα με τα παραπάνω συνταχθέν καταστατικό, σε έντυπη (ένα πρωτότυπο και ένα αντίγραφο) και σε ηλεκτρονική μορφή (πρωτότυπο αρχείο doc).

2. Υπεύθυνη Δήλωση – εξουσιοδότηση για τον ορισμό εκπροσώπου εάν αυτός είναι τρίτος, ή ορισμός εξουσιοδοτημένου από τους ιδρυτές- αντικλήτου εφόσον αυτοί προσέλθουν αυτοπροσώπως στην ΥΜΣ. Στην πρώτη περίπτωση οι ΥΔ – εξουσιοδοτήσεις συμπληρώνονται με γνήσιο υπογραφής από κάθε εταίρο ξεχωριστά. Εάν πρόκειται για ιδρυτή Ν.Π. συμπληρώνεται από τον νόμιμο εκπρόσωπο του Ν.Π. Εάν πρόκειται για ιδρυτή Φ.Π. μόνιμο κάτοικο εξωτερικού, απαιτείται εξουσιοδότηση με apostille (για χώρες που είναι στη συνθήκη της Χάγης) ή θεωρημένη από προξενική αρχή.

3. Εντολή – Υπεύθυνη δήλωση των ιδρυτών ή του εκπροσώπου τους για την σύσταση προσωπικής εταιρείας προς την Υπηρεσία Μιας Στάσης για τη σύσταση της εταιρείας. Υπογράφεται από τον εκπρόσωπο των ιδρυτών με γνήσιο υπογραφής.

4. Επικυρωμένες φωτοτυπίες ταυτοτήτων εταίρων ή επικυρωμένη φωτοτυπία διαβατηρίου για υπηκόους κράτους μέλους της Ε.Ε. ή επικυρωμένη φωτοτυπία διαβατηρίου για υπηκόους κρατών εκτός Ε.Ε. και άδεια διαμονής για άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.

5. Στοιχείο προσδιορισμού της διεύθυνσης της εταιρείας που μπορεί να είναι: α) υπεύθυνη δήλωση των εταίρων ή του μοναδικού ιδρυτή ή του εκπροσώπου τους, για τη διεύθυνση της εταιρείας ή β) θεωρημένο από την Δ.Ο.Υ. μισθωτήριο ή υπομισθωτήριο ή παραχωρητήριο ή γ) υπεύθυνη δήλωση του εκμισθωτή για την δωρεάν παραχώρηση της χρήσης του ακινήτου και αντίγραφο τίτλου κυριότητας. Στα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να αναφέρεται η επωνυμία της υπό σύσταση εταιρείας, η διάρκεια της μίσθωσης και η χρήση για την οποία προορίζεται.

6. Φορολογική Ενημερότητα για κάθε εταίρο.

7. Φορολογικά έντυπα, συμπληρωμένα και συγκεκριμένα:
• «Δήλωση έναρξης/μεταβολής εργασιών μη Φυσικού Προσώπου» Μ3
• «Δήλωση δραστηριοτήτων επιχείρησης» Μ6, όπου απαιτείται
• «Δήλωση Σχέσεων Φορολογούμενου» Μ7
• «Δήλωση Μελών Μη Φυσικού Προσώπου» Μ8, όπου απαιτείται

Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδικασία σύστασης Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρίας (Ι.Κ.Ε) και για το κόστος για να αναλάβουμε την υπόθεση σας (καταστατικό ΙΚΕ και λοιπές διαδικασίες) μπορείτε να απευθύνεστε στους δικηγόρους στη Θεσσαλονίκη τηλεφωνικά (10.00-14.30 & 18.00-20.30) στο 2392 181 200 και 698 46 75 273.

Δικαιολογητικά ίδρυσης-σύστασης Ι.Κ.Ε 9
δικηγόρος για καταστατικόέναρξη ικείδρυση ικε δικαιολογητικάικε δικαιολογητικάικε δικηγόρος θεσσαλονίκηκαταστατικό ικεσύσταση ικε δικαιολογητικά

avatar
Μιχαήλ Ζηδιανάκης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Ποινικολόγος Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Επικεφαλής στο e-nomika.gr

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

2310 500 442 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2392 181 200 - ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

210 95 85 365 - ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-16.00 και 18.00-20.00 (Δευτέρα – Πέμπτη)
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Cart Overview
Call Now Button