ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Η αποζημίωση από τροχαίο ατύχημα.

Η εμπλοκή σε ένα τροχαίο ατύχημα είναι ένα γεγονός που κανένας μας δεν θέλει να του συμβεί, ιδίως αν το ατύχημα είναι σοβαρό και έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σωματικών βλαβών ή ακόμα και θανάτου.

Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο καθώς εκτός από το ψυχολογικό βάσανα, το θύμα ή οι συγγενείς του θύματος αν το ατύχημα ήταν θανατηφόρο καλούνται σε έναν δικαστικό αγώνα προκειμένου να λάβουν τη αποζημίωση που δικαιούνται.

Η αποζημίωση είναι χρηματική και περιλαμβάνει τις υλικές ζημίες, τις σωματικές βλάβες, την ηθική βλάβη και στην απευκταία περίπτωση του τροχαίου δυστυχήματος την ψυχική οδύνη των συγγενών του θύματος.

Για το ύψους του ποσού της αποζημίωσης συνεκτιμούνται πολλοί παράγοντες, με τους σημαντικότερους να είναι αφενός  η έκταση- μέγεθος του τραυματισμού,  ο οποίος μπορεί να προκαλεί κάποιες φορές και μελλοντικά προβλήματα υγείας ή αναπηρία και αφετέρου την ύπαρξη ή μη υπαιτιότητας για την πρόκληση του ατυχήματος, στο πρόσωπο του θύματος – ζημιωθέντος.

Συμπερασματικά, για την επίτευξη μια ικανοποιητικής αποζημίωσης χρειάζεται σωστή στρατηγική και εκτενής παρουσίαση όλων των πτυχών του ατυχήματος στο Δικαστήριο, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Γράφει ο Μιχαήλ Ζηδιανάκης, Δικηγόρος Δ.Σ.Θ.

Για περισσότερες πληροφορίες, νομική καθοδήγηση και ανάληψη της υπόθεσης σας ή διεκδίκηση τυχόν δικαιούμενης αποζημίωσης μπορείτε να απευθύνεστε στο δικηγορικό μας γραφείο στο τηλέφωνο 2392 181 200 (09-14.30 και 18.00-20.00)

Δείτε περισσότερα για δικηγόροι Θεσσαλονίκη

αμοιβή δικηγόρου τροχαίο ατύχημααποζημίωση από τροχαίοδικηγορικό γραφείο για τροχαίοδικηγόρος για τροχαία ατυχήματαποσό αποζημίωσης για ατύχημα

avatar
Μιχαήλ Ζηδιανάκης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Ποινικολόγος Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Επικεφαλής στο e-nomika.gr

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

2310 500 442 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2392 181 200 - ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

210 95 85 365 - ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-16.00 και 18.00-20.00 (Δευτέρα – Πέμπτη)
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Cart Overview
Call Now Button