ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Τι κάνω σε ένα τροχαίο ατύχημα: Σύντομος οδηγός.

Τα τροχαία ατυχήματα δυστυχώς αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα για τη χώρα μας, η οποία διατηρεί τα πρωτεία σε σχέση με της άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κρίσιμο είναι στην περίπτωση ενός τροχαίου τα εμπλεκόμενα μέρη να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και τους τόνους χαμηλά.

Παρακάτω θα εξετάσουμε συνοπτικά τις πρώτες κινήσεις μετά από ένα τροχαίο ατύχημα.

1.Το βασικότερο όλων είναι η διασφάλιση της ζωής. Συνεπώς πρώτιστα πρέπει να κληθούν οι πρώτες βοήθειες (166) σε περίπτωση που υπάρχουν τραυματίες.

  2. Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να κληθεί η Τροχαία προκειμένου να καταγραφεί το συμβάν στα βιβλία συμβάντων. Χρήσιμη είναι και η συλλογή στοιχείων από αυτόπτες μάρτυρες, για την περίπτωση που υπόθεση εισαχθεί σε δικαστήριο.

 3. Σε περίπτωση που έχουμε υλικές μόνο ζημίες η διαδικασία μπορεί να απλουστευθεί μέσω της «φιλικής δήλωσης ατυχήματος», εφόσον ο οδηγός που προξένησε το ατύχημα αναγνωρίζει την υπαιτιότητα του.

   4. Σε κάθε περίπτωση προκειμένου να αποτιμηθούν οι υλικές ζημίες τα μέρη πρέπει να ενημερώσουν ΑΜΕΣΑ την ασφαλιστική τους εταιρία προκειμένου να δηλωθεί το γεγονός και να έρθει πραγματογνώμονας για να εκτιμήσει την κατάσταση.

 

Κρίσιμο λοιπόν είναι όπως προελέχθη να αντιμετωπιστεί ένα τροχαίο ατύχημα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μην προβείτε σε παραδοχή γεγονότων ή υπαιτιότητας χωρίς πρώτα να έχετε ενημερώσει την ασφαλιστική σας.

Γράφει ο Μιχαήλ Ζηδιανάκης, Δικηγόρος Δ.Σ.Θ.

Για περισσότερες πληροφορίες, νομική καθοδήγηση και ανάληψη της υπόθεσης σας ή διεκδίκηση τυχόν δικαιούμενης αποζημίωσης μπορείτε να απευθύνεστε στο δικηγορικό μας γραφείο στο τηλέφωνο 2392 181 200 (09-14.30 και 18.00-20.00)

Τι κάνω σε ένα τροχαίο ατύχημα: Σύντομος οδηγός. 9

Δείτε περισσότερα για δικηγόροι Θεσσαλονίκη

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

2310 500 442 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2392 181 200 - ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

210 95 85 365 - ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-16.00 και 18.00-20.00 (Δευτέρα – Πέμπτη)
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Cart Overview
Call Now Button