ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Τροχαίο ατύχημα και αλκοόλ: Τι ισχύει

Μια θλιβερή πρωτιά της χώρας μας, αποτελεί η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ. Ο οδηγός που βρίσκεται σε μέθη εκτός από τις διοικητικές κυρώσεις  (πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης) σε περίπτωση που έχει προξενήσει ατύχημα βρίσκεται ευθυνόμενος και για τις υλικές ζημίες που προξένησε ή ακόμα χειρότερα σε τυχόν αποζημίωση για θανατηφόρο ατύχημα ή σοβαρό τραυματισμό.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι σε περίπτωση ατυχήματος που οδηγός βρίσκεται σε μέθη, η ασφαλιστική εταιρία αποζημιώνει του τρίτους που έχουν υποστεί ζημία.

Ωστόσο, η ασφαλιστική εταιρία στη συνέχεια μπορεί να στραφεί εναντίον  του οδηγού αλλά και του ιδιοκτήτη του οχήματος, απαιτώντας το οποιοδήποτε ποσό κατέβαλε.

Ο οδηγός μπορεί να αντιτάξει και να μειώσει το ποσό της αποζημίωσης που οφείλει στην ασφαλιστική εταιρία που αποζημίωσε για λογαριασμό του, ότι το αλκοόλ δεν ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την πρόκληση του ατυχήματος γιατί παραδείγματος χάριν το ατύχημα θα συνέβαινε ακόμα και αν ήτα νηφάλιος.

Ο χειρισμός τέτοιων υποθέσεων είναι εξαιρετικά δύσκολος και θα πρέπει να ακολουθείται πάντα σωστή στρατηγική και νομική αντιμετώπιση με συνδυαστική σκέψη και ακέραιη κρίση .

 

Για περισσότερες πληροφορίες, νομική καθοδήγηση και ανάληψη της υπόθεσης σας ή διεκδίκηση τυχόν δικαιούμενης αποζημίωσης μπορείτε να απευθύνεστε στο δικηγορικό μας γραφείο στο τηλέφωνο 2392 181 200 (09-14.30 και 18.00-20.00)

Δείτε περισσότερα για δικηγόροι Θεσσαλονίκη

αλκοόλαλκοτέστ τροχαίαδικηγόροι για τροχαίο ατύχημα θεσσαλονίκηδικηγόρος τροχαίων ατυχημάτωντροχαίο ατύχημα και αλκοόλ

avatar
Μιχαήλ Ζηδιανάκης

Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω Ποινικολόγος Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Επικεφαλής στο e-nomika.gr

ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΝΟΜΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ; ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ

2310 500 442 - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

2392 181 200 - ΠΕΡΑΙΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

210 95 85 365 - ΑΘΗΝΑ

Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-16.00 και 18.00-20.00 (Δευτέρα – Πέμπτη)
ONLINE ΡΑΝΤΕΒΟΥ
Cart Overview
Call Now Button